Managementul proceselor
de business

Când doresc să îmbunătățească modul în care sunt realizate activitățile în cadrul organizațiilor pe care le conduc, directorii firmelor se gândesc la procesele companiei. Aceștia fie doresc să se concentreze asupra întregii afaceri, luând în considerare o mare varietate de cauze probabile (abordarea top-down), fie doresc să rezolve o problemă specifică, mai degrabă limitată (abordarea bottom-up).

Prima abordare este mai complexă și implică de obicei numeroase resurse (oameni, timp și bugete). Uneori, companiile ar trebui să întreprindă această abordare, deoarece este singura cale ce le permite să lupte împotriva provocărilor și să se mențină competitivi pe piață. În acest caz, cea mai comună metodologie este reproiectarea proceselor de afaceri sau chiar transformarea radicală a acestora (atunci când companiile vor să modifice radical procesele).

Maparea
Proceselor
Factorii de cost
Factorii privind valoarea adaugata
Transparenţă
Măsurare
Ne propunem să gestionăm abordarea top-down într-un mod integrat, cu accent pe generarea de performanță. Serviciul nostru adresează patru arii specifice:
  • Definirea, înțelegerea și integrarea tuturor proceselor de business într-o hartă comună – atât procesele core (cele care generează valoare pentru companie), cât și procesele de suport (cele care susțin procesele de bază pentru a genera valoare)
  • Înțelegerea clară a factorilor principali ce cauzează creșterea costurilor și a valorii adăugate pentru fiecare proces de afaceri definit
  • Definirea transparentă și clară a rolurilor, responsabilităților și drepturilor de decizie pe parcursul întregului proces
  • Definirea, măsurarea și analiza performanței proceselor prin stabilirea obiectivelor specifice și a indicatorilor cheie (KPI)

Rezultatul este o structură eficientă, în care procesele de business, rolurile, responsabilitățile și indicatorii cheie sunt aliniați pentru a permite organizației să se concentreze asupra obiectivelor sale strategice.

Pentru abordarea bottom-up, fie utilizăm metoda Lean, pentru a ne concentra pe problemele de flux de proces sau metoda Six Sigma , atunci când căutăm probleme privind calitatea sau consistența. Metodologiile care se concentrează pe schimbarea bottom-up sunt de obicei numite metodologii de îmbunătățire a proceselor incrementale.