Proiecte realizate

Pe această pagină puteți găsi referințele noastre, filtrate în baza beneficiilor rezultate din implementarea proiectelor și categoriilor de servicii ale Enovise Present.
Vă rugăm să selectați unul dintre cele două filtre de mai jos, apoi să alegeți unul din beneficiile sau serviciile specifice de care sunteți interesat. Pe baza alegerilor dumneavoastră, vă vom prezenta referințele de interes pentru dumneavoastră.

Aceasta este lista cu referintele noastre unde am implementat activitati privind managementul inovarii.

pagina 1 din

Client: Furnizor de tehnologii IoT, AI și Procesare Video

Despre client

Un client cu prezență internațională ce oferă soluții pentru proiecte de infrastructură IT la scală largă în domeniile IoT, Rețelistică și Procesare imagini video. Soluțiile cuprind rețele complexe de senzori utilizând infrastructura existentă printr-o administrare facilă a proceselor. Serviciile integrează sisteme de la mai mulți producători și furnizori, punând la dispoziție o singură interfață de vizualizare și configurare a ansamblului de sisteme.

Context

Clientul a avut succes cu clienții săi actuali, totuși a recunoscut nevoia de a construi o organizație care să aibă, ca parte integrantă, activitățile de cercetare și dezvoltare (inovare) pentru a putea asigura o dezvoltare constantă de soluții noi. Motivația a fost dorința de a rămâne competitiv, iar abordarea ad hoc de până atunci nu mai era suficientă. Astfel, ca să reducă riscul asociat cu dezvoltarea de produse noi (incl. platforma menționată mai sus), clientul a apelat la Enovise Present cu mandatul de a-l ajuta să implementeze bune practici de Design Thinking și Managementul Performanței adaptate organizației sale.

Obiectivul Clientului

Clientul a urmărit să dezvolte o platformă tehnologică inovativă care să permită identificarea, utilizarea și gestionarea diferitelor tipuri de resurse precum servere, mașini, rețele video, utilaje, cu scopul de a eficientiza alocarea resurselor și a costurilor. Platforma are la bază trei componente digitale: Cloud Computing, IoT (Internet of Things), AI (Artificial Intelligence) și Procesarea Imaginilor Video.

Soluții și rezultate oferite de Enovise Present (2021 - 2022)

Soluții

  • Evaluarea competențelor organizaționale și de proces cu accent pe activitățile de inovare
  • Definirea obiectivelor strategice și a măsurilor de realizat prin activitățile de inovare
  • Rearanjarea structurilor organizaționale pentru a facilita introducerea activității de inovare la toate nivelurile din firmă
  • Definirea și implementarea unor procese de inovare care să faciliteze o abordare structurată
  • Crearea unui cadru care să încurajeze si să stimuleze adoptarea unei mentalități orientate spre experimentare și învățare (cultura inovatiei)

Rezultate

  • Documentarea și redefinirea următoarelor elemente:
    • Obiective strategice și măsuri pentru activitățile de cercetare și dezvoltare
    • O nouă structură organizațională cu roluri și responsabilități adaptate
    • Proceduri de lucru pentru identificarea și testarea de noi idei, dezvoltarea de produs, gestionarea volumului mare de date (Big Data) și gestionarea riscului
    • Ghid strategic de internaționalizare a produselor și serviciilor noi

Părerea clientului

Alexandru Brumaru (Manager de Proiect): “Suntem mândri de echipa pe care am reușit să o creștem și de soluțiile apreciate de clienții noștri. Am lucrat cu clienți cu nevoi diferite și am fost capabili să găsim soluții indiferent de cât de speciale erau cerințele. Oricum, piața se schimbă și a devenit din ce în ce mai competitivă. A crescut foarte mult viteza cu care apar noi soluții și am simțit nevoia de a avea o atitudine proactivă cu privire la activitățile de cercetare și dezvoltare. Colaborarea cu Enovise Present s-a întamplat cand ne doream să încercăm un nou mod de a face lucrurile în materie de inovare și dezvoltare. Expertiza Enovise Present în Design Thinking și Managementul Performanței ne-a permis să implementăm o nouă structură, cu noi procese, ce ne fac mai bine pregătiți pentru viitor. Trecerea de la un stil de ”planificare și control” la unul de ”experimentare și învățare” nu a fost deloc ușor, dar nu am mai reveni la situatia anterioara!”

Client: Sampa Mind (Furnizor de servicii software B2B)

Despre client

Sampa Mind este o companie din industria de IT, fondată în 2017 și furnizor cu experiență în soluții software de business, care deține cunoștințe aprofundate de tehnologie, consolidate pe baza celor mai bune practici de afaceri. Portofoliul de produse și servicii Sampa Mind este construit pe 3 mari piloni – casă de software, partener Odoo și integrator SAP – și deservește atât companii mari, cât și medii și mici, din sectoare de activitate și industrii diverse, atât pe partea de dezvoltare și implementare de soluții proprii sau la cerere, cât și pe partea de integrare software.

Obiectivul clientului

Sampa Mind a dorit explorarea oportunităților de dezvoltare a portofoliului de servicii în rândul clienților din categoria IMM-urilor, care au rămas în urmă în ceea ce privește adoptarea soluțiilor software. Clientul a dorit să înțeleagă problemele reale cu care se confruntă IMM-urile din Romania, cu scopul de a le oferi soluții relevante pentru ei.

Soluții și rezultate oferite de Enovise Present (2020 - 2021)

Soluții

  • Cercetarea, analiza și înțelegerea nevoilor clienților pe baza metodologiei Design Thinking
  • Interviuri cu potențiali clienți
  • Analiza nevoilor clienților, gruparea și clasificarea acestora

Rezultate

  • Documentarea și prioritizarea nevoilor IMM-urilor
  • Sprijin în identificarea unor soluții digitale relevante și accesibile pentru un sistem de tip ERP pentru IMM-uri

Părerea clientului

Marcel Isăilă (Fondator & Director General Sampa Mind): ”În contextul pandemic ne-am regăsit în situatia de a fi nevoiți să explorăm noi oportunități de dezvoltare pentru a ne extinde portofoliul de servicii. Enovise Present, apelând la bune practici în inovare, precum Design Thinking, ne-a ajutat să interacționăm cu un nou segment de potențiali clienți. Astfel am reușit să înțelegem mai bine cu ce se confruntă aceștia. Enovise Present a propus o abordare structurată, iterativă și orientată spre învățare ceea ce ne-a fost de mare ajutor pentru definirea unui nou pachet relevant de servicii.

Client: Pluridet Comexim (Distribuitor de produse chimice)

Despre client

Distribuitor, cu vechime de peste 20 de ani, de produse de curățenie și dezinfectare către instituții publice mari din România.

Obiectivul Clientului

Creșterea vânzărilor prin eficientizarea activităților manuale specifice procedurilor de achiziții publice

Soluții și rezultate oferite de Enovise Present (2020 - 2021)

Soluții: RoboSEAP, o soluție bazată pe tehnologia RPA, prin care se automatizează o parte din pașii de urmat în cadrul unei achiziții publice. RoboSEAP scanează licitațiile, extrage informațiile relevante și le clasifică conform cerințelor departamentului de Vânzări. Informațiile extrase de către robot pot fi, fără a se limita la: Cod CPV, Autoritate Contractanta, Termen de depunere, Valoare, Tip licitație, Cerințe de calificare etc

Rezultate

  • Robotul RoboSEAP care, zilnic, scanează, extrage și clasifică licitațiile în baza cerințelor clientului

Părerea clientului

Iuliana Avăcăriței (Fondator & Director General Pluridet Comexim): ”În domeniul achizițiilor publice, lucrurile pot fi foarte anevoioase în ceea ce priveste identificarea potențialului de vânzare precum și pregătirea documentației necesare ofertării. Enovise Present, prin dezvoltarea prototipului RoboSEAP, ne-a ajutat să experimentăm automatizarea unor activități manuale ce solicitau foarte mult timp. Cred că abordarea experimentală bazată pe învățare a dus la dezvoltarea unui prototip cu potential mare de creștere în România.

Client: Massachusetts Institute of Technology

MIT este una din cele mai prestigioase universități private din Statele Unite ale Americii și la nivel mondial. Instituția de învățământ a format, printre alții, 96 de laureați ai Premiului Nobel și 26 de câștigători ai premiului Turing. MIT este recunoscută pentru programele sale de management și antreprenoriat

Client Objective

Programul de inovație a constat în învățarea și aplicarea, în cadrul unui proiect unic pe piață, care răspunde unor nevoi reale, a noțiunilor de Design Thinking. Proiectul a fost dezvoltat până în faza de prototip.

Solutions and deliverables

Solutions

  • Aplicație educațională destinată copiilor

Deliverables

  • Agregator interactiv de programe educaționale locale și online, dezvoltat pe baza unei curicule personalizate, în concordanță cu obiectivele părinților și nevoile copilului

Client: Acumen, Ideo.org

Acumen reprezintă o organizație non-profit ce acționează la nivel global cu scopul de a rezolva problemele cauzate de sărăcie, prin investiția în modele sustenabile de afaceri și lideri vizionari.
Ideo.org folosește metodologia de Human Centered Design pentru dezvoltarea produselor și serviciilor inovatoare.

Client Objective

Aplicarea pașilor metodologiei de Human Centered Design cu scopul de a dezvolta un produs sau serviciu inovator. Proiectul a fost dezvoltat până la stadiul de prototip.

Solutions and deliverables

Solutions

  • Serviciu integrat de HR

Deliverables

  • Program format din 3 pași, cu scopul de a ajuta organizațiile în a selecta și forma cei mai buni manageri, cu cele mai mari șanse de a crește nivelul de productivitate și implicare al angajaților