În secolul XXI, companiile nu mai au de ales: inovează sau vor dispărea!

Descoperiți și depășiți 3 din cele mai exigente provocări pentru a debloca potențialul de inovare al organizației dumneavoastră. 

Trăim într-o perioadă în care inovarea nu mai este o opțiune. Este o necesitate! Tehnologia a transformat afacerile și continuă să o facă într-un mod dramatic. Liderii din organizații nu pot trece cu vederea modul în care aceste schimbări afectează afacerile lor: marjele de profit sunt în scădere, loialitatea clienților se deteriorează, iar noile companii intrate pe piață au succes cu noi modele de afaceri. Liderii au datoria de a reacționa. Inovarea nu mai poate fi considerată o simplă opțiune în secolul XXI, ci un motor cheie al creșterii durabile.

Factorii perturbatori există în fiecare industrie, amenințând companiile de top, chiar și pe cele care se considerau „sigure”. Cercetările arată că durata de viață a unei corporații este în scădere și că jumătate din companiile incluse astăzi în ierarhia S&P 500 vor fi înlocuite în următorii 10 ani.

Asigurările, activitatea de curierat, testarea medicală, serviciile bancare, industria auto, comerțul cu amănuntul sunt doar câteva industrii care au fost perturbate de jucători de nișă, agili și capabili de a genera noi forme de valoare adăugată.

Priviți din altă perspectivă, însă, factorii perturbatori pot prezenta oportunități remarcabile, totul depinzând de modul în care companiile aleg să răspundă. Răspunsul corect nu este nici adoptarea unei abordări de așteptare și amânare a deciziilor importante, nici păstrarea modelului „tradițional” al afacerii, așa cum este el acum.

Provocările inovării

Pentru a face față trendurilor actuale, companiile trebuie să inoveze pentru viitor, în același timp în care livrează produsele și/sau serviciile de bază. Studiile au arătat că 70% din liderii companiilor consideră inovarea drept unul dintre primii trei factori de creștere a afacerilor lor. Totuși, am constatat cu uimire că doar 6% dintre aceștia sunt mulțumiți de performanța asociată inovării.

După efectuarea unor cercetări aprofundate, am realizat că majoritatea companiilor nu inovează deloc sau, atunci când se întâmplă, inovarea se face ad-hoc, creând astfel doar un avantaj pe termen scurt. Pe bună dreptate, ne-am întrebat:

  • De ce se întâmplă asta?
  • De ce atât de puține companii gestionează inovarea într-un mod corect?
  • Care sunt greșelile pe care le fac?

Încercând să răspundem la aceste întrebări, am aflat că firmele nu știu cum să înceapă procesul de inovare, nu au resurse adecvate sau consideră că inovarea este prea riscantă, pentru că nu știu cum să o gestioneze. În final, am realizat esențialul: organizațiile au nevoie de un proces continuu de inovare.

Începeți sa inovați chiar de azi!

Inovarea nu este ușoară, dar acest lucru este, mai degrabă, pozitiv: dacă lucrurile ar fi stat diferit, inovarea nu ar mai fi putut reprezenta un avantaj competitiv real și un factor de diferențiere. Prin urmare, inovarea trebuie gestionată cu atenție.

Înainte de a începe călătoria inovării, vă invităm să aflați mai multe despre cele trei provocări menționate anterior și cum să le abordați în mod corespunzător, descărcând raportul nostru. Nu veți găsi toate răspunsurile acolo, dar credem că este un bun punct de pornire pentru a înțelege cu adevărat ce înseamnă inovarea și cum puteți descătușa potențialul inovator al organizației dumneavoastră.

 

Descoperiți unde și cum puteți inova » Descărcați raportul de mai jos

Innovation insight report - Enovise Present