Ce este un model de business și cum vă poate susține creșterea afacerii?

Orice companie ambițioasă își dorește să crească. Acest obiectiv se aplică atât companiilor mari, multinaționale, precum și companiilor mai mici, inclusiv start-up-urilor. Motivația de creștere a afacerii nu ține de dimensiunea actuală a companiilor.

În timp, o firmă de succes devine foarte bună în dezvoltarea produselor sau serviciilor sale de bază. Acesta este rezultatul creșterii și perfecționării principalelor procese de afaceri, dar și a măsurării performanței ce asigură împreună livrarea optimă a rezultatelor. Creșterea eficienței și îmbunătățirea activității operaționale reprezintă capabilități-cheie pe care aceste companii le perfecționează continuu.

În mod explicit sau implicit, orice companie funcționează conform unui model de afaceri, care definește modul în care aceasta produce și oferă valoare clienților săi, într-un mod profitabil.

Dar ce se întâmplă atunci când apare o oportunitate în afara zonei tradiționale în care activează compania, o oportunitate de a servi un client complet nou sau un client existent într-un mod complet diferit? Cum reacționează compania în aceste situații? Care este alegerea pe care o va face? Aceste oportunități constrâng firma să funcționeze într-un mod fundamental diferit.

Pentru ca afacerile să susțină creșterea pe termen mediu-lung, acestea trebuie să evolueze astfel încât să poată genera alt tip de valoare. De multe ori, acest lucru semnifică ieșirea din zonele tradiționale și căutarea oportunităților în spații necunoscute.

Pentru aceasta, companiile trebuie să dezvolte noi capabilități, noi puncte forte, noi mecanisme de a genera venit. Toate acestea înseamnă, de fapt, inovația modelului de afaceri.

Multe firme încearcă să concureze prin produse, servicii, tehnologie și prețuri superioare, în încercarea disperată de a se diferenția de alții. Cele mai de succes companii din lume se diferențiază prin modele de afaceri superioare, care pot oferi un avantaj competitiv mai durabil, în special în perioade dificile. Aceasta este formula secretă din spatele succesului lor.

 

Vă invităm să pornim împreună într-o călătorie a inovării

 

Companiile inovează pentru a crește. Dar ideile bune funcționează cu adevărat doar susținute de un model de afaceri potrivit.

Ca punct de plecare, vă vom oferi oportunitatea de a evalua punctele forte și punctele slabe ale modelului actual al afacerii dumneavoastră, completând un scurt chestionar. Vom utiliza o analiza de tip SWOT, pentru că este familiară multor oameni de afaceri și atractivă datorită simplității sale. Rezultatele acestui exercițiu oferă o bază optimă pentru discuții ulterioare și pot deveni fundamentul schimbării modelului de afaceri și al inovării în organizația dumneavoastră.

 

Evaluarea de ansamblu a modelului afacerii dumneavoastră este necesară, dar examinarea detaliată a componentelor sale poate dezvălui căi interesante către inovație și reînnoire

Accesați linkul de mai jos pentru a începe evaluarea modelului de afaceri al organizației dumneavoastră

 »Evaluează modelul de afaceri al organizației tale

 

Analiza SWOT a modelului de afaceri relevă două elemente importante:

  • Oferă o imagine de ansamblu a situației existente (analiza punctelor tari și a punctelor slabe) și
  • Sugerează posibile evoluții pentru afacerea dumneavoastră (analiza oportunităților și a amenințărilor)

Acesta este un aport valoros care vă poate ajuta să regândiți noi modele de afaceri pentru organizația dumneavoastră. Strategia de creștere a afacerii dumneavoastră va necesita, cel mai probabil, un nou model de afaceri (mai ales dacă apar oportunități în afara zonei tradiționale în care activați).

După ce veți completa instrumentul online și ni-l veți trimite, vă vom contacta pentru a discuta pe marginea lui și pentru a identifica oportunități de inovare. Aceasta va fi o sesiune de strategie gratuită, în care experții noștri vă vor arăta cum să gestionați inovația în organizația dumneavoastră.